WIJNACTIE GIVERS

Ook dit jaar organiseren onze givers terug een wijnavond. Traditiegewijs gaan onze givers elke 3 jaar op een buitenlands kamp. Om de volgende generatie al een duwtje in de rug te geven wordt deze leuke en gezellige wijnavond georganiseerd door henzelf. Kom Zaterdag 10 november met vrienden en familie gezellig een glaasje proeven/drinken in onze lokalen. Inschrijven kan via de site en kost 1 euro. Nadien kan u dan degustatiekaarten kopen om het aanbod wijnen te proeven. Komt u liever gewoon een glaasje drinken in plaats van proeven. Dit kan ook. Na het proefmoment kan u gerust nog een extra glaasje drinken van uw favoriete wijn. Als er nog vragen zijn mag u altijd een mailtje sturen naar givers@scoutssinaai.be.

Wil je de wijnen graag degusteren? Klik hier

• Gelieve een correct e-mailadres in te vullen.

BESTELFORMULIER WIJNACTIE

x Prosecco Bedin Brut (IT) aan € 11

OMSCHRIJVING WIJNEN

Witte wijnen

Tarani Sauvignon Blanc (IGP Süd Ouest Frankrijk)
Witte wijn uit het zuiden van Frankrijk. Veel wit fruit in de neus (citrus, appel, peer en toetsen van ananas). In de mond wat kruidig en fris in de afdronk.

Feudo Santa Croce ‘Alea’ Malvasia Bianco (Puglia Italië)
De neus is eerst wat gesloten, nadien florale toetsen en mineraliteit.
In de mond fris en verfijnd. De afdronk mooi in balans. Probeer bij oesters.

Alvi’s Drift Viognier (Zuid Afrika))
Viognier met een lichte houttoets.
Mooi en evenwichtig in de mond en lang in de afdronk.

Petit Chablis ‘Pas si Petit’ (AOP Petit Chablis Frankrijk)
Mooie frisse chardonnay uit de Chablis. Wat citrus en wit fruit in de neus. Proef zijn rijkdom in de mond en in de afdronk. Heerlijk ! Dit mag niet op de feesttafel ontbreken.

Rode wijnen

Tarani Malbec (IGP Süd Ouest Frankrijk))
Wijn afkomstig uit de streek van de Cahors.
Zacht in de mond en mooi kruidig in de afdronk.
De ideale wijn om dagelijkse te drinken en toch een prima kwaliteit!

Bagordi Tinto Joven (Rioja Spanje)
Deze wijn kan meerdere wijnliefhebber bekoren.
90% Tempranillo en 10% Garnacha met een lichte houtrijping (3 à 4 maanden).
Hierdoor krijgt hij in de neus een lichte hint van vanille. In de mond vullend met wat toetsen van bosvruchten. In de finale is hij rijk. Past goed bij een stukje gegrild vlees.

Feudo Santa Croce ‘Megale’ (Puglia Italië)
Volle Zuid Italiaanse wijn uit Puglia. De Negroamaro komt hier volledig tot zijn recht. In de mond sappig en vol. In de afdronk lekkere Provençaalse kruiden. Ook hier kunnen we spreken van een Prijs /Kwaliteit topper. Past ideaal bij stoverijen.

In Situ Carmenere Reserva (Aconcagua Chili)
In de neus overweldigende toetsen van cassis. Een vleugje eucalyptus. Rijk in de mond en zeer aangename en lange afdronk. Wauw! Proef een bij gevogelte.

Tenuta Valleselle Bardolino Classico (Italië)
Prachtige noord Italiaanse wijn uit Veneto. Gemaakt van de Corvina, Molinara, Rondinella Druiven (zie ook Valpolicella). Rijk in de mond, mooie structuur en een elegantie met een perfecte balans in de afdronk. Perfect bij lamsvlees.
Mooie match bij de stoofpot van rund of wild.

Aperitief

Cava Chenine Brut (Penedes Spanje)
Cava is een mousserende wijn gemaakt volgens de Methode Classique (tweede gisting op fles zoals bij de Champagne). De Macabeo, Xarel-lo en de Parellada zijn de typische Cavadruiven. Zeer fijn versmolten smaken en geuren en fijne belletjes duiden op een uitstekende kwaliteit.
De ideale opener voor een sprankelend feestje !

Prosecco Bedin Brut (Veneto Italië))
De nieuwe trend worden de bubbels uit Italië. Meer bepaald de Prosecco. Over het algemeen is deze aperitiefwijn minder brut dan de cava wat maakt dat hij zich zeer vlot laat drinken.
Fruitig in de aanzet,maar lekker fris in de mond. De mooie fles is fijn meegenomen.