LID WORDEN

Geintereseerd in scouting?

Ben jij nog geen lid van de scouts, maar wel heel benieuwd naar wat scouts juist is? Zou jij graag lid worden van onze scoutsgroep??Misschien ben je dan nog op zoek naar wat extra informatie…?Wie zijn die scouts eigenlijk? Wat doen ze juist? En waar vind ik ze terug? ?Dan ben je hier aan het juiste adres. We zullen je in dit deeltje van onze website kort wegwijs proberen maken in onze groep.

In Vlaanderen zijn meer dan 72 000 jongens en meisjes lid van VVKSM, samen vormen alle scoutsgroepen één van de grootste jeugdbewegingen van het land.?Alle scoutsgroepen werken ongeveer volgens dezelfde structuur?Meer informatie over de verschillende takken ­ dat zijn de leeftijdsgroepen waarbinnen we werken ­ vind je elders op deze website?Onze groep telt een honderdtal leden, die wekelijks opgewacht worden door 26 leiders en leidsters om samen met hen te spelen, te ontdekken, samen te zijn, scouts te zijn. Die bijeenkomsten ­ vergaderingen noemen we ze normaal ­ gaan telkens door op zondag van 14.00u tot 17.00u in de scoutslokalen gelegen in de Patersen Bos, aan het Wijnveld in Sinaai (nabij het station).

Zou je graag ook eens zo'n vergadering bijwonen om te zien of scouts iets voor jou is? n zeker langs! De eerste drie vergaderingen mag je trouwens gratis komen proberen. Daarna vragen we wel om je inschrijvingsgeld te betalen, zodanig dat je ook verzekerd bent ­ je weet maar nooit ...