INFO

Scouts en gidsen Vlaanderen

Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.

Vergaderingen

Iedere zondag namiddag hebben wij een vergadering in de Patersen bos (14u - 17u). Dit wil niet zeggen dat we saaie dingen gaan bespreken, maar wel dat we dan leuke spelletjes gaan spelen. Dit wel aagepast aan de tak en de leeftijd.

Scoutsshop

De Scoutsshop is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Iedereen kan hier terecht voor kampmateriaal, publicaties over scouting, bewegingskledij, enzovoort. We richten ons tot alle kinderen en jongeren die actief op pad willen gaan en hiervoor geschikt materiaal zoeken. Scoutsshop wordt gerund door en voor scouting. Alle opbrengsten gaan naar onze jeugdbeweging. En dat is niet het enige verschil met andere winkels die kampeeruitrusting verkopen.

Inschrijvingen

Als je lid wil worden van onze scoutgroep, dan kan je zich inschrijven. Dit kan natuurlijk tijdens onze jaarlijkese overgang, maar ook tijdens het gewone scoutsjaar. Je kan dan tijdens onze vergaderingen op zondag binnenspringen en iemand van de leiding aanspreken om wat gegevens door te geven.

Geintereseerd in scouting?

Ben jij nog geen lid van de scouts, maar wel heel benieuwd naar wat scouts juist is? Zou jij graag lid worden van onze scoutsgroep??Misschien ben je dan nog op zoek naar wat extra informatie…?Wie zijn die scouts eigenlijk? Wat doen ze juist? En waar vind ik ze terug? ?Dan ben je hier aan het juiste adres. We zullen je in dit deeltje van onze website kort wegwijs proberen maken in onze groep.

In Vlaanderen zijn meer dan 82 000 jongens en meisjes lid van S&G Vlaanderen, samen vormen alle scoutsgroepen één van de grootste jeugdbewegingen van het land.Alle scoutsgroepen werken ongeveer volgens dezelfde structuur. Meer informatie over de verschillende takken ­ dat zijn de leeftijdsgroepen waarbinnen we werken ­ vind je elders op deze website?Onze groep telt een honderdtal leden, die wekelijks opgewacht worden door 26 leiders en leidsters om samen met hen te spelen, te ontdekken, samen te zijn, scouts te zijn. Die bijeenkomsten ­ vergaderingen noemen we ze normaal ­ gaan telkens door op zondag van 14.00u tot 17.00u in de scoutslokalen gelegen in de Patersen Bos, aan het Wijnveld in Sinaai (nabij het station).

Zou je graag ook eens zo'n vergadering bijwonen om te zien of scouts iets voor jou is? n zeker langs! De eerste drie vergaderingen mag je trouwens gratis komen proberen. Daarna vragen we wel om je inschrijvingsgeld te betalen, zodanig dat je ook verzekerd bent ­ je weet maar nooit ...

Waar?

Patersen bos te sinaai, wijnveld 251A.
© Alle rechten voorbehouden created by freshface.be