Scouts en gidsen Vlaanderen

Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.

Vergaderingen

Iedere zondag namiddag hebben wij een vergadering in de Patersen bos (14u - 17u). Dit wil niet zeggen dat we saaie dingen gaan bespreken, maar wel dat we dan leuke spelletjes gaan spelen. Dit wel aagepast aan de tak en de leeftijd.

Scoutsshop

De Scoutsshop is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Iedereen kan hier terecht voor kampmateriaal, publicaties over scouting, bewegingskledij, enzovoort. We richten ons tot alle kinderen en jongeren die actief op pad willen gaan en hiervoor geschikt materiaal zoeken. Scoutsshop wordt gerund door en voor scouting. Alle opbrengsten gaan naar onze jeugdbeweging. En dat is niet het enige verschil met andere winkels die kampeeruitrusting verkopen.

Inschrijvingen

Als je lid wil worden van onze scoutgroep, dan kan je zich inschrijven. Dit kan natuurlijk tijdens onze jaarlijkese overgang, maar ook tijdens het gewone scoutsjaar. Je kan dan tijdens onze vergaderingen op zondag binnenspringen. Lees meer