INSCHRIJVING WIJNDEGUSTATIE GIVERS

Op zaterdag 10 november nodigen we jullie allen uit in de scoutslokalen vanaf 19u! De degustatie zal tot 21u duren, natuurlijk is er de mogelijkheid om hierna verder van je favoriete wijn te genieten. Op het einde van de avond kan je al een bestelling plaatsen. Deze kunnen op zaterdag 1 december en zaterdag 8 december afgehaald worden in de bos. Om een beeld te hebben hoeveel personen er aanwezig zijn vragen we jullie om u in te schrijven. Het kost 1 euro per persoon en je kan kiezen tussen een degustatiekaart van 5 euro of 10 euro. Inschrijven kan via deze pagina, maar je kan je natuurlijk de dag zelf inschrijven en drankkaarten kopen.

Kan je niet wachten met het bestellen van wijn? Klik hier

• Gelieve een correct email adres in te vullen.
Ik, (naam contact persoon) met e-mailadres schrijf (aantal) personen in voor de 'WIJNDEGUSTATIE' en plaats volgende bestelling:

x Kleine drankkaart voor 5 euro (goed voor 6 degustaties)
x Grote drankkaart voor 10 euro (goed voor 12 degustaties)

OMSCHRIJVING WIJNEN

Witte wijnen

Tarani Sauvignon Blanc (IGP Süd Ouest Frankrijk)
Witte wijn uit het zuiden van Frankrijk. Veel wit fruit in de neus (citrus, appel, peer en toetsen van ananas). In de mond wat kruidig en fris in de afdronk.

Feudo Santa Croce ‘Alea’ Malvasia Bianco (Puglia Italië)
De neus is eerst wat gesloten, nadien florale toetsen en mineraliteit.
In de mond fris en verfijnd. De afdronk mooi in balans. Probeer bij oesters.

Alvi’s Drift Viognier (Zuid Afrika))
Viognier met een lichte houttoets.
Mooi en evenwichtig in de mond en lang in de afdronk.

Petit Chablis ‘Pas si Petit’ (AOP Petit Chablis Frankrijk)
Mooie frisse chardonnay uit de Chablis. Wat citrus en wit fruit in de neus. Proef zijn rijkdom in de mond en in de afdronk. Heerlijk ! Dit mag niet op de feesttafel ontbreken.

Rode wijnen

Tarani Malbec (IGP Süd Ouest Frankrijk))
Wijn afkomstig uit de streek van de Cahors.
Zacht in de mond en mooi kruidig in de afdronk.
De ideale wijn om dagelijkse te drinken en toch een prima kwaliteit!

Bagordi Tinto Joven (Rioja Spanje)
Deze wijn kan meerdere wijnliefhebber bekoren.
90% Tempranillo en 10% Garnacha met een lichte houtrijping (3 à 4 maanden).
Hierdoor krijgt hij in de neus een lichte hint van vanille. In de mond vullend met wat toetsen van bosvruchten. In de finale is hij rijk. Past goed bij een stukje gegrild vlees.

Feudo Santa Croce ‘Megale’ (Puglia Italië)
Volle Zuid Italiaanse wijn uit Puglia. De Negroamaro komt hier volledig tot zijn recht. In de mond sappig en vol. In de afdronk lekkere Provençaalse kruiden. Ook hier kunnen we spreken van een Prijs /Kwaliteit topper. Past ideaal bij stoverijen.

In Situ Carmenere Reserva (Aconcagua Chili)
In de neus overweldigende toetsen van cassis. Een vleugje eucalyptus. Rijk in de mond en zeer aangename en lange afdronk. Wauw! Proef een bij gevogelte.

Tenuta Valleselle Bardolino Classico (Italië)
Prachtige noord Italiaanse wijn uit Veneto. Gemaakt van de Corvina, Molinara, Rondinella Druiven (zie ook Valpolicella). Rijk in de mond, mooie structuur en een elegantie met een perfecte balans in de afdronk. Perfect bij lamsvlees.
Mooie match bij de stoofpot van rund of wild.

Aperitief

Cava Chenine Brut (Penedes Spanje)
Cava is een mousserende wijn gemaakt volgens de Methode Classique (tweede gisting op fles zoals bij de Champagne). De Macabeo, Xarel-lo en de Parellada zijn de typische Cavadruiven. Zeer fijn versmolten smaken en geuren en fijne belletjes duiden op een uitstekende kwaliteit.
De ideale opener voor een sprankelend feestje !

Prosecco Bedin Brut (Veneto Italië))
De nieuwe trend worden de bubbels uit Italië. Meer bepaald de Prosecco. Over het algemeen is deze aperitiefwijn minder brut dan de cava wat maakt dat hij zich zeer vlot laat drinken.
Fruitig in de aanzet,maar lekker fris in de mond. De mooie fles is fijn meegenomen.