INSCHRIJVING WIJNDEGUSTATIE GIVERS

Op vrijdag 24 november zijn jullie van harte welkom op de wijndegustatie van de givers, ten voordele van ons buitenlandskamp!

Op vrijdag 24 november nodigen we jullie allen uit in de scoutslokalen vanaf 19u! De degustatie zal tot 21u duren, natuurlijk is er de mogelijkheid om hierna verder van je favoriete wijn te genieten. Op het einde van de avond kan je al een bestelling plaatsen. Deze kunnen op zaterdag 2 december en zaterdag 9 december afgehaald worden in de bos. Om een beeld te hebben hoeveel personen er aanwezig zijn vragen we jullie om u in te schrijven. Het kost 1 euro per persoon en je kan kiezen tussen een degustatiekaart van 5,5 euro, 11 euro of 21 euro. Inschrijven kan via deze pagina, maar je kan je natuurlijk de dag zelf inschrijven en drankkaarten kopen.

Kan je niet wachten met het bestellen van wijn? Klik hier

• Gelieve een correct email adres in te vullen.
Ik, (naam contact persoon) met e-mailadres schrijf (aantal) personen in voor de 'WIJNDEGUSTATIE' en plaats volgende bestelling:

x Kleine drankkaart voor 5,5 euro (goed voor 6 degustaties)
x Drankkaart voor 11 euro (goed voor 12 degustaties)
x Grote drankkaart voor 21 euro (goed voor 24 degustaties)

OMSCHRIJVING WIJNEN

Witte wijnen

Tarani Sauvignon Blanc (VdP Süd Ouest Frankrijk)
Witte wijn uit het zuiden van Frankrijk. Veel wit fruit in de neus (citrus, appel, peer en toetsen van ananas). In de mond wat kruidig en fris in de afdronk.

Feudo Santa Croce ‘Alea’ Malvasia Bianco (Italië)
De neus is eerst wat gesloten, nadien florale toetsen en mineraliteit.
In de mond fris en verfijnd. De afdronk mooi in balans. Probeer bij oesters.

P’tit Loire Sauvignon Blanc (Loire Frankrijk)
Uitstekende wijn, gemaakt door de Caves de Sancerre !
In de neus strak en volwassen. In de mond volumineus en een fijne afdronk.
Deze wijn heeft alles van de grote broer uit de Sancerre, behalve de prijs.

Château de Lussac ‘Le Blanc’ (Bordeaux Frankrijk)
Voor de topwijn in wit zijn we het heel dicht in de buurt gaan zoeken. Dit domein in St Emilion Bordeaux is immers eigendom van de famillie Van Malderen uit Buggenhout. Het is eens wat anders dan een Chardonnay met houtlagering. De Sauvignon Blanc en Sauvignon Gris geven verfijnde citrus en abrikozen toetsen. De vanille en de geroosterde toast komen van de rijping op eiken barriques. Proef zijn rijkdom in de mond en in de afdronk. Heerlijk! Dit mag niet op de feesttafel ontbreken.

Rode wijnen

Tarani Malbec (VdP Süd Ouest Frankrijk)
Wijn afkomstig uit de streek van de Cahors.
Zacht in de mond en mooi kruidig in de afdronk.
De ideale wijn om dagelijkse te drinken en toch een prima kwaliteit !

Feudo Santa Croce ‘Megale’ (Puglia Italië)
Volle Zuid Italiaanse wijn uit Puglia. De Negroamaro komt hier volledig tot zijn recht. In de mond sappig en vol. In de afdronk lekkere Provençaalse kruiden. Ook hier kunnen we spreken van een Prijs /Kwaliteit topper. Past ideaal bij stoverijen.

Bagordi Tinto Joven (Rioja Spanje)
Deze wijn kan meerdere wijnliefhebber bekoren.
90% Tempranillo en 10% Garnacha met een lichte houtrijping (3 à 4 maanden).
Hierdoor krijgt hij in de neus een lichte hint van vanille. In de mond vullend met wat toetsen van bosvruchten. In de finale is hij rijk. Past goed bij een stukje gegrild vlees.

Clos Bourbon
Typische Bordeaux stijl, met overwegend Merlot (85%) en 15% Cabernet Sauvignon. Zwart fruit in de neus en een toets van toast (houtrijping). In de mond wat subtiele pepertoetsen en braambessen. In de afdronk complex maar evenwichtig. Prachtig. Waar is dat stukje gegrild rood vlees ?

Feudo Santa Croce Primitivo Salento (Salento Italië)
Zuid Italiaanse wijn van de Primitivo. In de neus kruidig en rijpe tannines in de mond.
In de finale zacht met wat rijp fruit. Dit is/wordt een wijn om mee uit te pakken !
Mooie match bij de stoofpot van rund of wild.

Aperitief

Cava Chenine Brut (Penedes Spanje)
Cava is een mousserende wijn gemaakt volgens de Methode Classique (tweede gisting op fles zoals bij de Champagne). De Macabeo, Xarel-lo en de Parellada zijn de typische Cavadruiven. Zeer fijn versmolten smaken en geuren en fijne belletjes duiden op een uitstekende kwaliteit.
De ideale opener voor een sprankelend feestje !

Bedin Brut (Veneto Prosecco Italië)
De nieuwe trend worden de bubbels uit Italië. Meer bepaald de Prosecco. Over het algemeen is deze aperitiefwijn minder brut dan de cava wat maakt dat hij zich zeer vlot laat drinken.
Fruitig in de aanzet,maar lekker fris in de mond. De mooie fles is fijn meegenomen.

Champagne Casters Selection Brut (Pinot Noir)
Derde generatie Vlamingen in de Champagne streek.
Deze 100% Pinot Noir is perfect als aperitief, maar kan ook gerust de maaltijd begeleiden.
Met een flesje Champagne als cadeau kan je ook nooit iets mis doen ! (cadeauverpakking op aanvraag)